Kürt gençlerinden Avrupa’da ‘İzin verme’ hamlesi

Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ) ve Özgür Genç Kadınlar (JCA), Türk işgal saldırılarına karşı Avrupa’da “Nehêle” (İzin verme) adıyla yeni bir hamle başlattıklarını bildirdi.

Gençlik örgütleri yaptıkları açıklamada, “Nehêle” hamlası başlattıklarını ilan ederken, Avrupa’daki tüm Kürt gençleri ve enternasyonalistleri hamleye katılmaya çağırdı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad olarak tüm Avrupa gençliğine çağrımız şudur: Komplocuların mücadelemize yeni bir komployu yaşatma ve yok etme amacına karşı bulunduğunuz her yerde ayaklanın ve eyleme geçin! İşgal saldırılarından geri adım atılıncaya kadar devrimci gençliğin gazabıyla direnişe geçilmeli ve yer yerinden oynamalıdır. Bulunulan her sokak, her mahalle, her şehir direniş mevzisi haline getirilerek Avrupa’dan tüm dünyaya yayılmalıdır. Kürdistan Özgürlük Devrimi için tek yol DİRENİŞ’tir. Önder Apo üzerinde sürdürülen tecrit, mücadelemiz üzerinde planlanan komplo ve Kürdistan üzerinde yürütülen faşizme karşı gün Devrimci Gençliğin direniş olup alanlara akma ve İZİN VERME deme günüdür.”