Kürt siyasetçilerin davası Stuttgart’ta görüldü

Stuttgart’ta Kürt siyasetçiler Veysel S., Agit K., Evrim A., Özkan T. ile tutuksuz yargılanan Cihan A.’nın yargılandığı davanın 18’ici duruşması dün görüldü.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Kürt siyasetçiler Veysel S., Agit K., Evrim A., Özkan T. ile tutuksuz yargılanan Cihan A.’nın yargılandığı dava görüldü. Duruşma itirafçı Rıdvan Ö.’nün sorgusuyla devam etti.

Mahkeme başkanının itrafçı Rıdvan Ö.’ye sorduğu birkaç soru ardından mahkeme heyetinin soruları ile duruşma devam etti.

RIDVAN Ö.'NÜN ÇELİŞKİLİ İFADELERİ ÖNE ÇIKIYOR

“Borç aldığı bir para ile ilgili kimden aldınız ve ne zaman geri verdiniz sorusuna çelişkili verdiği ifadelerden kaynaklı sizin hafızanız iyi mi, hatırlamadığınız şeyler oluyor mu” sorusunda Rıdvan Ö. hafızasının iyi olduğunu sadece tarihlerini bazen hatırlayamadığı biçiminde bir yanıt verdi.

Mahkeme heyeti itirafçı Rıdvan Ö.’ye “Kaçırıldığınızı söylediniz araba hangisidir biliyor musunuz, poliste Ford marka, Ulm plakalı ve benzinli bir araba olduğunu söylemişsiniz” sorusuna “Sanki Ford değildi ben markaları karıştırıyorum, ancak poliste emin olduğumu söylediğim doğrudur ve araba benzinli ve Ulm plakalıydı” şeklinde ifade verdi.

Daha sonra mahkeme heyeti soruşturmalar sonucunda bu aracın Golf, dizel ve Göppingen plakalı olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti Rıdvan Ö.’nün ifadelerinin çelişkili olduğuna ve bunun için cezalandırılabileceğine dikkat çekti.

“Sizin Rıdvan Ö. olduğunuzu bize ispatlayacak kimse var mı sorusuna” Rıdvan Ö. Türkiye’de kendisinin ölü olarak gözüktüğünü ve bunu iltica için aile nüfus kayıt örneğimde gördüğünü söyledi.

Mahkeme heyeti Rıdvan Ö.’nün verdiği bilgileri araştırmaları gerektiklerini belirtti.

Duruşma 24 Ekim 2019 gününe ertelendi. Duruşmada itirafçı Rıdvan Ö.’nün ifadesi alınacak.

2 KÜRDİSTANLININ DURUŞMASI DA GÖRÜLDÜ

Diğer taraftan Stuttgart eyalet mahkemesinde Kürt yurtseverlerden Şemsettin B. ve Salik K.’nin duruşmaları da görüldü. Şemsettin B.’nin duruşmasında bu kez tanık olarak eşi ve oğlu dinlendi. Salih K.’nin mahkemesinde telefon kayıtları dinlendi ve sms kayıtları okundu.

Salih K.’nin 21 ve 23, Şemsettin B.’nin duruşması ise 22 ve 24 Ekim tarihlerine ertelendi.