Kürtler Berlin’de Pompeo’yu protesto etti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Berlin ziyareti sırasında Kürtler tarafından protesto edildi.

Kürtler ve dostları saat 10.00’dan itibaren ABD ve Rus elçiliklerinin de bulunduğu Unter den Linden’de bir araya geldi.

Özgür Kürdistanlılar Toplumu Meclisi (Civaka Kurdistaniyên Azad-CKA) Eşbaşkanı Erhan Firat, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun ziyareti vesilesiyle Türk işgal saldırılarına dikkat çekmek ve devletler arası kirli ilişkileri kınamak amacıyla bu eylemi düzenlediklerini bildirdi.

Firat, Erdoğan'ın insanlık ve savaş suçu işlediğini ve mutlaka uluslararası bir mahkemede yargılanması gerektiğini belirtti.

Erhan Firat, “Bakan Pompeo'nun şahsında işgal ve katliamlara göz yuman tüm devletleri protesto ediyoruz” dedi.

Eylemciler, Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile buluşmanın gerçekleşeceği Brandenburger Tor Meydanı’ndaki ABD elçiliğine kadar yürüdü.

Eylem sırasında sık sık "Tüm işgalciler Kürdistan’dan defolun”, “Terörist Erdoğan”, “Alman tankları Rojava’dan defolun”, “Terör ortağı Erdogan kirli ellerini Kürdistan’dan çek” ve “Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarını haykırdı.

Kürtler ve dostları Rojava daki katliamları gösteren pankartların yanısıra, Türk işgalcileri tarafından katledilen Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef ile Rojava direnişinde şehit düşen Alman savaşçıların fotoğraflarını taşıdı.

Eylemciler, kısa bir süre boyunca Türk diktatörü Erdoğan’ın kanlı ellerini sembolize eden önlüklerle ana caddeye uzanarak, soykırımı canlandırdı. Eylem sloganlar eşliğinde saat 12.00’de sona erdi.