Kürdistanlılar BM önünde gerilla direnişini selamladı

İşgal saldırılarına karşı Cenevre'deki BM önünde buluşan Kürdistanlılar, gerilla direnişini selamladı; Zürih'teki eyleme çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İsviçre'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) önünde her çarşamba sürdürülen oturma eylemi devam ediyor.

25 Ocak 2021 tarihinden bu yana her çarşamba sürdürülen oturma eyleminde, bu hafta Türk devlet faşizminin Medya Savunma Alanlarına yönelik devam eden işgal saldırılarına dikkat çekilerek zehirli gaz kullanımına yönelik BM'ye bir an önce sorumluluğunu yerine getirme çağrısında bulunuldu.

Beyaz önlük giyerek ve gaz maskeleri takarak kimyasal gaz kullanımının teşhir edildiği eylemde Nisan ayında şehit düştükleri açıklanan Zap ve Avaşîn şehitleri  Rêber Andok (Veysel Diri), Armanc Kurdo (Baran Doymaz), Botan Amed (Ahmet Yener) ile Çiya Garzan (Sait Gencer) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

'TOPYEKÛN SALDIRI KONSEPTİ YÜRÜTÜLÜYOR'

Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, Türk devleti ve KDP iş birliği ile Medya Savunma Alanlarını hedef alan saldırılar ile Kazımi yönetiminin Şengal'e yönelik günlerdir süren işgal saldırılarının birbirinden bağımsız olmadığına dikkat çekilerek, şunlar ifade edildi:

"Gerilla mücadelesi karşında her dönem yenilen işgalci ve katliamcı güçler bir kez daha ihanetçi ve işbirlikçi güçleri de yanlarına katarak topyekûn bir saldırı konseptini devreye koymuşlardır. Bu saldırı konsepti dahilinde  insanlık suçlarına bir yenisini daha eklemekten geri durmayan işgalci güçler yine bu saldırı konsepti dahilinde kimyasal silah kullanmaya yönelmiştir. Bizler Kürdistanlılar olarak bulunduğumuz her yerde işgalci güçler ve ortaklarının zehirli gaz kullanımını teşhir etmeyi sürdürürken yine BM başta olmak üzere yetkili kurumlara da sorumluluklarını hatırlatacağız."
Eylem Cumartesi günü Zürih kentinde TCŞ ve Teko-JIN öncülüğünde düzenlenecek merkezi eyleme katılım çağrısının ardından eylem gerilla direnişinin sahiplenildiği sloganlarla sonlandırıldı.
Zürih'te 14 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek yürüyüş "Bi Rihê Berxwedana Gerîla Werin Cenga Azadiyê" şiarıyla   saat: 13.00'te Platzromenade (Landesmuseum) adresinde başlayacak.