Kürt Halk Önderi için İsviçre'de fidan dikildi

İsviçre'nin Soleil Dağı'nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için fidan dikildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle İsviçre'nin Soleil Dağı'nda fidan dikimi yapıldı.

Rojava direnişinde ölümsüzleşen enternasyonalist savaşçılar anısına İsviçre’nin St-İmier kentinde bulunan Soleil Dağı'ndaki fidanlıkta Kürt Halk Önderi için fidan dikildi.

Bern Şehit Mizgin Kadın Meclisi, Bern Şehit Atakan Mahir Meclisi ile Rojava Komitesi öncülüğündeki fidan dikiminde Mizgin Kadın Meclisi adına Saadet Kuran, ANF'ye açıklama yaptı. Kuran, "Bugün Önderliğimizin doğum günü vesilesiyle  şehitlerimiz için kurulan fidanlıkta fidan dikimi yaptık. Böyle bir günde Önderliğimizin Rojava şehitleriyle buluşmasını önemli buluyoruz. Önderliğimizin doğum gününde Önderliğimizin özgürlüğüne kavuşması dileğiyle bugün fidan dikimini gerçekleştirdik."

Rojava Komitesi adına aktivist Cindy ise şunları belirtti: "Öcalan'ın fikirleri ve paradigmasıyla yaratılan Rojava Devrimi tüm dünyaya örnek olmuştur. Bu devrim uğruna Rojava'da şehit düşen enternasyonalist savaşçılar için kurulan fidanlıkta Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için bir araya geldik. Buradan Öcalan'ın ve tüm Kürt halkının doğum gününü kutluyorum."

Öte yandan yine yarın İsviçre'nin birçok merkezinde Kürt Halk Önderi'nin doğum günü vesilesiyle kadın meclisleri öncülüğünde kutlamalar düzenlenecek.