'Kürtler için birlik şart’

Strasbourg'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle gerçekleşen özgürlük nöbetine katılan Kürdistanlılar, ulusal birliğin önemine dikkat çekerek, Kürtlerin var olmak için birlik olmak zorunda olduğunu vurguladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen “Özgürlük Nöbeti” devam ediyor.

Avrupa'nın farklı ülkelerinden eyleme katılan Kürdistanlılar, Kürtler arası olası bir savaşın yaratacağı tehlikelere dikkat çekti. Kürtler arası savaşa hep birlikte karşı çıkacaklarını belirten Kürdistanlılar, gerillanın da, peşmergenin de bu Kürt halkının çocukları olduğunu vurguladı.

Sebahat Ergin: Kürdistan'ın 4 parçasında yaşayan halkımız birlik olmalı. Güney halkı düşmanın oyunlarına gelmemeli. Kürtler arası savaşa hep birlikte karşı çıkmalıyız. Bugün mevzilerde savaşan gerilla da, peşmerge de bu halkın çocuklarıdır. Kürtler arası savaşa sebep olanlara hakkımızı helal etmeyeceğiz. Barzaniler düşmanın işine yarayan tutumlarından vazgeçmeliler. Kürdistan halkına ve toplumuna sahip çıksınlar ve Kürtler arası savaşı reddetsinler. Önderliğimize yönelik tecridi kırmak için daha fazla mücadele edeceğiz.

Latif Karatax: Kürt halkı olarak birlik ve direnmek dışında başka hiç bir hakkımız kalmadı. Dünyadaki tüm insanlar gibi biz Kürdistanlıların da kendi topraklarında yaşama hakları var. Bizler binlerce yıldır Mezopotamya topraklarındayız. Kürdistan'da, Avrupa'da ve farklı ülkelerde olan halkımız Kürdistan'ın birliği için kurumlarına sahip çıkmalı. Birlik olma dışında zafer yok.

Mele Mahyettin: Kürdistan halkı, siyasi partileri ve kurumları hep birlikte hareket ederse güçlenir. Uluslar birlik olunca güçleniyorlar. Bir ulus ancak birlikte ayaklanırsa zalimler ve işgalciler yok olur. Kürdistan halkına çağrım, birlik olun ve birbirinizden kopmayın.

İmam Akgün: Ülkemiz yangın yeri ve tüm toplumlar da bu yangın yerinde kendilerini var etmeye çalışıyor. Kürtlerde var olmak için birleşmek zorundadır. Birlik için tam zamanı. Çocuklarımıza miras olarak bunu bırakabiliriz.