Kürtlerden Düsseldorf’taki Fransa Konsolosluğu önünde protesto

Fransa’nın başkenti Paris’te üç Kürt kadın devrimcinin katledilişinin sekizinci yıldönümü dolayısıyla, Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Fransa Konsolosluğu önünde bir protesto eylemi gerçekleşti.

9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te Türk devleti tarafından katledilen PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez için Düsseldorf’taki Fransa Konsolosluğu önünde bir miting düzenlendi.

YJK-E NRW bileşenlerinin organize ettiği mitinge Düsseldorf, Dortmund, Köln, Duisburg, Essen, Bonn Kadın Meclisleri ve Demokratik Toplum Merkezi üyelerinden oluşan yaklaşık 80 kişi katıldı.

Eylemde TJK-E’nin bildirisi okundu. Bildiride katliamın faillerinin açık olmasına ve delillerin Fransız yargısına sunulmasına rağmen katliamın hala cezasız bırakıldığına dikkat çekildi.

Mitingde “Katliamdan Erdoğan sorumlu”, “Öz savunma özgürlüğümüzün garantisi” yazılı pankartlar, TJK-E bayrakları ve katledilen 3 Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının yer aldığı bayraklar taşındı.

Eylemde YJK-E adına açıklama yapan Ayten Kaplan, Paris Katliamı’nın cezasız bırakılmasının yeni katliamların önünü açtığı tepkisinde bulundu.

Kaplan, bir süre önce kadın hareketi tarafından Türk diktatörünün yargılanması için başlatılan “100 neden için 100 bin imza” kampanyasına da işaret ederek Erdoğan’ın yargılanmasını istedi.