Kuruluş kutlamalarını gençler başlattı

Kürdistanlı gençler, PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümünü gece itibarıyla başlattı.

PKK'nin 43'üncü kuruluş yıl dönümü, İsviçre’nin Zürih, İngiltere’nin Londra, Fransa’nın Bordeaux, Almanya’nın Duisburg ile Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen yürüyüşlerle kutlandı.

Kutlama etkinliklerini Tevgera Ciwanên Tekoşer (TCŞ) ve Jinên Têkoşer (TekoJIN)  organize etti.

 

ZÜRİH

Gençler öncülüğünde Zürih Helvetiaplatz'da bir araya gelen Kürdistanlılar, PKK'nin 43'üncü yılını kutladı.

Werxêlê’deki direniş ruhunun sahiplenildiği kutlama öncesi, Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Zürih Kürt Toplum Merkezi Eşbakanı Hikmet Aralan tarafından yapılan konuşmada, PKK'nin başta Kürt halkı olmak üzere halkların özgürlüğü için umut olduğu ve yine PKK'nin sürdürmüş olduğu bu soluklu mücadelenin destanlar yazdığına vurgu yapıldı.

Daha sonra meşaleler yakıldı ve müzik eşliğinde çekilen halaylarla kutlamalara devam edildi.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da enternasyonalist gençlerle birlikte “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında PKK’nin 43. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla miting gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde Londra’nın Trafalgar Meydanı’nda bir araya gelen gençler, PKK ve TCŞ flamaları taşıdı, meşaleleri yaktı.

Sık sık “Bijî Serok APO” ve “Bijî PKK”sloganları atan gençlerin eylemi 1 saat sürdü.

 

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kenti Stalingrad Meydanı’nda gençler, yağmura aldırmadan PKK’nin 43. kuruluş yıl dönümü için yürüyüş düzenledi

Fransızca bildiriler okuyan gençler, sık sık “Bijî Serok APO” ve “Bijî PKK” sloganları atarak, yürüyüşlerini Bourgogne Meydanı’nda sonlandırdı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de eylem vardı.

Bebelplatz’da bir araya gelen gençler, “Bijî Partiya Karkerên Kurdistan” sloganı atarak, Almanca bildiriler okudu. Bildirileri çevreden geçenlere de dağıtan gençlerin yürüyüşü 1 saat sürdü.

Burada bir açıklama yapıldı. PKK yasağının kalkmasını vurgulayan gençler, gün içinde yapılacak eylemler için çağrı yaptı.

 

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da gençler alanlardaydı.

Faşistlerin yoğunluklu olarak yaşadığı Reumanplatz’da gençler tarafından Önder Öcalan bayrakları ve “Werin Cenga Azadiyê” yazılı pankart taşındı.

Provokasyonlar ile karşı karşıya kalan gençler, sık sık “Bijî Serok APO” , “Bijî PKK” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları attı.

Viyana polisi bazı gençleri gözaltına almaya çalıştı ancak halkın yoğun tepkisi üzerine polisin provokasyonu boşa çıkarıldı.

Gençlerin eylemi yaklaşık iki saat sürdü.