Kurum temsilcilerinin Öcalan nöbeti devam ediyor

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) bileşenlerinin eşbaşkanlarının Öcalan Özgürlük Nöbeti’ndeki eylemleri 4 günü geride bıraktı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 6’ıncı yılını dolduran Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ne bu hafta KCDK-E bünyesindeki kurumların yöneticileri de katılırken, HDP’liler ile Güney Kürdistanlı parlamenterler de eyleme destek veriyor. Pazar günü Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyelerinin üstlendiği nöbet eylemine katılan kurum eşbaşkanları, bir yandan halkı bilgilendirirken diğer yandan da son süreci değerlendiren seminerler düzenliyorlar.

BİLDİRİLER DAĞITILDI, SÖZLÜ BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Ortadoğu ve Kürdistan’daki değişik halkların temsilcilerinin de katıldığı eylemde dün gün boyunca çevreden geçenlere yüzlerce bildiri dağıtıldı. Ayrıca Öcalan’ın görüşleri, mücadelesi ve esaret koşulları üzerine sözlü bilgilendirme de yapıldı.

HDP MİLLETVEKİLİ KÜRKÇÜ’NÜN KATILIMIYLA SEÇİM SEMİNERİ

Kurum temsilcileri dün halen 26’ıncı dönem İzmir milletvekilliği görevini yürüten Ertuğrul Kürkçü’nün katıldığı bir seminerle, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdiler. Kürkçü, OHAL ortamında gerçekleşen seçimlerdeki hile, baskı ve adaletsiz kampanya koşullarına dikkat çekerken, tüm baskılara rağmen HDP’nin 1 Kasım’a oranla oylarını arttırarak parlamentoya girmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Seminerde seçimlerde alınan sonuçlar ve özellikle halkların Türkiye illerinde HDP’ye ve programına verdiği destek de ele alındı.

‘ÖNDER APO ÖZGÜRLEŞENE KADAR EYLEMLERE DEVAM EDECEĞİZ’

Öte yandan eyleme yeni katılımlar ve ziyaretler de gün boyu sürdü. Eyleme katılan bir kadın gençlik temsilcisi, Öcalan’ın görüşleri sayesinde bugün Rojava üzerinden Ortadoğu’da bir devrim olduğunu söyledi. DAİŞ çetelerinin esir ettiği binlerce insanın kurtarılmasının Öcalan’ın fikirleriyle öncülük ettiği devrim hareketi sayesinde olduğunu vurgulayan eylemci, kadınların özgür olamayacağı bir toplumun özgür olamayacağını dile getirdi.

“Önder Apo bize özgür yaşamayı öğretti” diyen eylemci, Öcalan’ın özgür olmadığı bir ‘yaşamı kabul etmeyeceklerinin’ altını çizdi. Kadın eylemci, “Önder Apo özgürleşene kadar da eylemlere devam edeceğiz” diye konuştu.