Lavrio’da açlık grevi başlatıldı

Yunanistan’ın Lavrio kentinde, İmralı tecridine karşı tutsakların direnişini sahiplenmek amacıyla açlık grevi başlatıldı.

Yunanistan'ın Lavrio kentindeki Kürt mültecilerin yaşadığı kampta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için cezaevlerinde devam eden eylemi sahiplenmek için açlık grevi başlatıldı.
Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Tevgera Jinen Kurdistan Avrupa ve Navende Çanda Kürdistan öncülüğünde 8’er kişilik gruplar halinde 5 günlük dönüşümlü olarak sürecek eylemde, ilk grup bu sabah yaptığı açıklamayla eylemi başlattı.

'İMRALI'DA İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR'

Açlık grevi başlarken yapılan açıklamada, İmralı’da devam eden tecride dikkat çekilerek, tecridin bir insanlık suçu olduğu vurgulandı. Uluslararası topluma duyarlılık çağrısı yapılan açıklamada, “Kürt halkının bu direnişi devam edecek. Tutukluların açlık grevi henüz tehlikeli bir aşamaya gelmemişken tutsakların talepleri bir an önce karşılanmalıdır” denildi.
Kampta ayrıca 13 Aralık’tan bu yana açlık grevi eylemini sahiplenmek amacıyla her cumartesi akşam 20.00’de, salı günleri de saat 13.00’da ses çıkarma eylemi düzenleniyor.