Lavrio, Marsilya ve Zürih’te Komutan Baran Mawa anıldı-YENİLENDİ

Şehit Baran Mawa, Ulaş Dersim, Andok Özgür ile Agit Bismil Lavrio, Marsilya ve Zürih’te anıldı.

Yunanistan'ın Lavrio kentinde Haziran ayında şehit olan HPG Gençlik Komutanı Baran Mawa (Ali Öncü), HPG Komutanı Ulaş Dersim (Ulaş Doğan), HPG Askeri Konsey Üyesi Andok Özgür (Eser Tekin) ve Amed Eyalet Komutanı Agit Bismil (Aydın Şimşek) düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Anmanın yapıldığı alana şehitlerin fotoğrafları bırakıldı ve mumlar yakıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada “Şehit namirin” sloganları atıldı.

Anmaya ailelerin yanı sıra açlık grevcileri, KNK üyeleri ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen enternasyonalist gruplar katıldı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi Serhat Karayazı yaptığı konuşmada "Şehitler her zaman bizim yolumuzu aydınlatacaktır. Onların yolunda gitmek bizim borcumuzdur. Onların anısının peşinden gideceğiz" dedi.

Anmada şehit Baran Mawa’nın kardeşi de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehit Baran Kürdistan dağlarına aşık biriydi. Ailemizin yaşamı sürgünlerle geçti. Şehit Baran devlet terörüne karşı isyan etti ve özgürlük dağlarına gitti. Ağabeyimle gurur duyuyorum. Şehid namirin."

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anma, “Şehid namirin" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde bir araya gelen TCŞ, TekoJIN ve Enternasyonalist gençler Gençlik Komutanı Baran Mawa’yı bir yürüyüş ile andı.

Saat 21:00’da bir araya gelen gençler yürüyüşte Şehit Baran Mawa’nın resmini ve “Werin Cenga Azadiyê” yazılı bir pankart taşıdı.

Renkli dumanlar da kullanan gençler, Belle de Mai’de bir miting yaptı.

Miting Şehit Baran Mawa şahsında tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şehit Baran Mawa’ya ilişkin bir yazının da okunduğu mitingde gençler Komalên Ciwan’ın başlatmış olduğu “Werin Cenga Azadiyê” hamlesine Şehit Baran Mawa ruhuyla katılmaya, gençleri alanlara akmaya çağırdı.

Eylem “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde bir araya gelen TCŞ aktivisti gençler Şehit Baran Mawa’nın şehadetinin 3. yıldönümünde bir anma gerçekleştirdi.

Gençler Şehit Baran Mawa şahsında tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile anmaya başladılar. Anmada Şehit Baran Mawa anısına yazılan bir değerlendirme ve şiir okundu. Sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada, TCŞ Zürih adına konuşma yapıldı.

Anma “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.