Lavrio’daki açlık grevi 146’inci gününde

İmralı tecridine ve cezaevlerindeki artan hak ihlallerine karşı siyasi tutsakların başlattığı eylemle dayanışmak için Lavrio kentinde Kürt mültecilerin başlattığı açlık grevi 146’inci gününde yeni grup devredildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemini sahiplenmek amacıyla Yunanistan Lavrio Kampı'nda başlatılan dönüşümlü açlık grevi eylemini 34’inci grup devraldı. 146 gündür devam eden eylem, düzenlenen devir teslim töreniyle bir sonraki gruba bırakıldı. 

Açlık grevini devreden grup adına yapılan konuşmada, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Zap, Avaşin ve Metina’ya dönük işgal saldırıları kınandı. Konuşmanın devamında ise şunlara dikkat çekildi: “Özgür alanlarımıza dönük çok ciddi ve geniş bir saldırı söz konusudur. Bu saldırılar KDP’nin yardımıyla gerçekleştiriliyor. Erdoğan, Garê bölgesinde nasıl yenildiyse Avaşin bölgesinde de öyle yenilecektir. Gerillaların destan yazdığı Zap ve Oramar savaşlarında olduğu gibi Türk devleti atla geldiler, yürüyerek döndüler. Şimdide aynısı olacak ve bu savaşın yenileni Türk devleti ve onun destekçisi KDP olacaktır. Kürt halkı her zaman kendi tarihinde destan yazdı. Dün direndik, bugün direniyoruz yarın da direneceğiz.” 

Alkış ve zılgıtlarla eylemi devralan grup adına yapılan konuşmasında ise “HDP’ye dönük son yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gençleri saflarımıza katılmaya çağırıyoruz. İşgalcilere karşı güçlü ve örgütlü olmalıyız” denildi.  

Eylemde sık sık “Selam selam İmralı'ya bin selam”, “Jin jiyan Azadi” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.