Limasol'da Efrîn için yürüyüş

Efrîn’in işgalinde yer alan ve işgale destek veren uluslararası güçlerin protesto edildiği Limasol’daki eylemde,”Efrîn, Kürt halkının namusudur, geri alacağız” vurgusu yapıldı.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde Türk devletinin 4 yıl önce çete ordusu ile birlikte işgal edip toplum kırımın merkezi haline getirdiği Efrîn için kitlesel protesto yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşte, üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fotoğraflarının yer aldığı flamalar ile YPG, YPJ, PYD ve PKK bayrak ve flamaları taşındı.

Eylemciler yürüyüş esnasında sık sık "Bijî Serok Apo","Bijî berxwedana Rojava", "İşgalci TC", "Diktatör Erdoğan" sloganları attı.

Kitle, Limasol kentinde bulunan Moloz Park’a kadar devam etti.

Yürüyüş ardından yapılan mitingde PYD Kıbrıs temsilcisi Yasin Terguş bir konuşma yaptı.

Terguş, Halepçe ve Qamişlo katliamlarında yaşamlarını yitirenleri anarak ve Efrîn işgalinde TC ile çetelerine destek veren ve bu soykırım girişimine sessiz kalan tüm uluslararası güçleri kınayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Rojava Devrimini boğmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Efrîn işgalinde yer alan güçler şunu çok iyi bilsin ki, Efrîn'i geri almak için kahraman şehitlerimize, halkımıza ve Önder Apo'ya sözümüz var. Efrîn, Kürt halkının namusudur.”