Limasol'da işgale karşı yürüyüş

Kürdistanlılar, Limasol kentinde Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı yürüdü, "Gün serhildan ve onurunu koruma günüdür" mesajını verdi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi'nin çağrısıyla Teofilos Kürt Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Kürdistanlılar, Moloz Park'a kadar yürüyerek, Türk devletinin işgalci saldırılarını ve KDP'yi protesto etti.


Yürüyüş esnasında sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Gerilla", "Bimre xiyanet", "Bijî HPG", "Faşist TC", "Diktatör Erdoğan" sloganları atıldı. Yürüyüşte Çerxa Şoreşê Marşı okunarak, bildiri dağıtıldı.

'İŞGALCİLER VE İHANETÇİ ÇİZGİ KAYBEDECEK'

Eylemde konuşan siyasetçi Lezgin Serhat, gerilla direnişini selamlayarak, şunları söyledi:
"Kendi aile çıkarlarını, şahsi menfaatlerini ve maddi çıkarlarını düşmanımıza peşkeş çeken ihanet cephesi hiçbir zaman kazanamayacaktır. Bugüne kadar ihanetini gizli saklı yapmaya çalışan zihniyet, bugün tüm dünyanın gözü önünde düşmanımızın cephesine su taşımaktadır. Biz bu zihniyeti ve ihanetçi çizgiyi tarih içinde de çok iyi biliyoruz. Bugün Rojava'da onurlu Kürdün kazanımlarına karşı yapılan kirli oyunlara alet olan ve Şengal'de Êzidî halkını DAİŞ'lilere teslim edip kaçan, kardeş kanı dökülmesin diye panzerlerin önüne geçen gerillaları alçakça katleden zihniyet bugün onurlu ve kahraman Kürt halkının çocuklarına karşı açıktan savaş yürütmekte."
Serhat, konuşmasının sonunda halka çağrı yaparak, "Gün onurunu koruma günü, gün Kürdistan dağlarında düşmana ve ihanet çizgisine karşı kahramanca savaşan gerillaların direnişini sahiplenme günü, gün ihanete 'dur' deme günü, gün her zamankinden daha fazla mücadeleyi büyütme günü, gün tüm alanları Newroz ruhu ile serhildana çevirme günüdür" dedi.