Limassol'da KDP'nin Türk devleti ile yaptığı işbirliğine karşı eylem

Kıbrıs'ın Limassol kentinde Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto edildi.

Kıbrıs’ın Limassol kentinde Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Kürdistanlılar Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlıların eylemi Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Halk ardından da Molozpark’a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca bildiri dağıtıldı, Molozpark’ta ise bir miting düzenlendi.

Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK,YPG,YPJ,TJK-E flamaları taşındığı yürüyüş boyunca “Kahrolsun işbirlikçilik”, “Terörist Erdoğan”, “Katil TC”, “Biji berxwedana gerilla”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Molozpark’ta düzenlenen mitingde yapılan konuşmalarda ise Türkiye’nin Güney Kürdistan’ı işgal saldırısında PKK’nin bahane edildiği ve tüm Kürt kazanımlarını hedeflediği belirtildi.

KDP'nin Türk devleti ile yaptığı işbirliğinin tarihi bir ihanet olduğuna da dikkat çekilen konuşmalarda, “KDP tüm Kürt kazanımlarını tehlikeye atıyor” denildi.

Kürdistan özgürlük gerillalarının tarihi direniş göstererek işgal saldırılarına karşı direndiği de belirtilen konuşmalarda, Kürt halkı ve dostlarının bu tarihi gerilla direnişine sahip çıkıp takipçisi olacağı da vurgulandı.

Eylem sloganlarla sona erdi.