Livorno belediyesinde basın toplantısı: Silah satışı durdurulsun

İtalya’nın Toscana bölgesi Kürt komitesi ve Heyva Sor İtalya ile Livorno Belediyesi düzenledikleri ortak basın açıklamasında Türkiye’ye silah satışının durdurulması için gerekli girişimlerin yapılması çağrısında bulundu.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını kınama ve protesto etkinlikleri devam ediyor.

İtalya’nın Toscana bölgesindeki Kürt Komitesi, Heyva Sor a Kurd İtalya, Livorno belediyesi ortaklaşa bir basın toplantısı düzenledi.

Kürt Komitesinden Erdal Karabey ve Heyva Sor İtalya’dan Alican Yıldız, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşılık Türkiye’ye yaptırım uygulanması ve silah satışının durdurulması çağrısında da bulundu. Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fahri hemşerilik tanınması da talep edildi.

Belediye başkanı Luca Salveti ile parti üyeleri katıldı. Gazetecilerin ve sivil toplum örgütlerinin de izlediği basın açıklamasında Türkiye’ye yaptırım uygulanması ve silah satışının durdurulması için gerekli girişimlerin yapılması gerektiği belirtildi.

Belediye başkanı Salveti, Rojava’da yaşanan savaşın acilen durdurulması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını dile getirdi.

Kentteki sivil toplum örgütleri de katılarak, görüşlerini belirtti.