Londra’da Hollanda Büyükelçiliği önünde ‘gözaltı’ protestosu 

Hollanda'nın Den Haag kentindeki Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü (OPCW) önünde eylem yapan 55 aktivistin gözaltına alınması, Londra’da İsviçre’nin Basel kentinde protesto edildi. 

İngiltere’nin başkenti Londra’da Hollanda Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Kürt gençleri, Türk devletinin kimyasal silah kullanımını protesto eden 55 Kürt aktivistin gözaltına alınması kınadı.  

TekoJIN (Jinên Ciwan ên Tekoşer) ve TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) öncülüğünde gelişen eylemde, sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Kahrolsun faşizm”, “Yaşasın devrimci direniş”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı. 

Hollanda’nın derhal Kürt aktivistleri serbest bırakmasını isteyen grup, Hollanda’nın bu tutuklamalar ile insanlık suçu işleyen Türk devletine destek verdiği vurgulandı.  

Burada yapılan açıklamada, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) genel merkezi önünde yapılan protesto gösterisinde polisin sert tutumu kınanarak, 55 kişinin hukuk dışı ve haksız bir şekilde gözaltına alındığı ifade edildi. 

Tutuklanan Kürt gençlerinin derhal serbest bırakılmasını istenen açıklamada, “Hollanda Devleti derhal bu yanlıştan dönmelidir. Faşist Türk devletinin Kürdistan ve Ortadoğu'da kullandığı kimyasal silahlara karşı tutum almalıdır. Uluslararası güçler, Kürtlere karşı kullanılan kimyasal silahlara karşı sessiz kaldıkça Türk devleti bu insanlık suçlarını işlemeye devam edecektir. Kürt halkına karşı Batılı devletlerin tutumları asla kabul edilemez. Onurlu bir tavır içerisinde olan 55 Kürt gencini gözaltına alarak sesimizi kısacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Faşizme ve insanlık suçlarına karşı tüm halkları dayanışmaya davet ediyoruz” denildi. 

Eylem alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.