Londra’da protesto eylemine polis saldırısı

Londra’da Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarını protesto eden kitleye İngiliz polisi saldırdı.

Londra’da Kürt Halk Meclisi ve Britanya Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) çağrısı ille yüzlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Wood Green Kütüphanesi önünde bir araya geldi. 

Eyleme GİK-DER, Partizan ve Birleşik Devrim Hareketi bileşenleri ve bir grup enternasyonalist  katılarak destek verdi.

Sık sık, “Kahrolsun TC faşizmi”, “Kahrolsun ihanet”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı. 

Eylemde PKK, YPG, TCŞ, Partizan, ABDH bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flamaları taşınırken, Türk devleti ile işbirliği yapan KDP’ye öfke vardı. 

Burada yapılan mitingde Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal, Yalçın Tetwan, KCDK-Başur Temsilcisi Heval Şiwan, TCŞ adına Viyan Silemanî birer konuşma yaptı. Kürt halkının işgalci TC ve işbirlikçi çizgiye asla boyun eğmeyeceği vurgulanarak, “Soykırımcı alçak Türk faşizmi asla başaramayacak. KDP ihanet çizgisi ile sonuç alacaklarını sanıyorlarsa Kürdistan dağlarında tepetaklak olacaklar. PKK bu halkın umudu inancı özgürlüğüdür. Bu inanç 40 yıldır görkemli zaferlerin direnişin sahibidir. Kürt halkına karşı ihanet çizgisinde olan KDP bu faşist rejim ile birlikte tarihin kirli sayfalarımda yerini alacaktır” denildi.

POLİS YÜRÜYÜŞE SALDIRDI

Konuşmaların ardından kitle kortej halinde Finsbury Park’a doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında sık sık “Kahrolsun ihanet kahrolsun işgalci TC”, “PKK halktır halk burada” sloganları atıldı.

Kitle yürüyüş halinde iken Turnpike Line civarında faşistler provakasyon girişiminde bulundu. 

Kitle Haringey’e ulaştığında polis Kürt gençlerini gözaltına almaya çalıştı. Burada kitlenin direnişi karşısında olaylar büyürken, İngiliz polisi adeta terör estirdi. Yaşanılan olaylarda bir çok kişi polis şiddetinden nasibini alırken, 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltılar sonrası kitle yolu trafiğe kapattı.