Londra’da Sivas'ta katledilenler anıldı

Londra’da Sivas şehitleri anıldı, "Sivas'ta katleden ile Deniz Poyraz'ı katleden aynı zihniyet" mesajı verildi.

Londra'da Britanya Demokratik Güç Birliği bileşenleri, Madımak Katliamı’nın 28. yıl dönümünde Stoke Newington Common Park içerisinde bulunan Sivas Anıtı önünde bir araya geldi.

Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı anma etkinliği saygı duruşu ile başladı. Deyişler söylenerek semah dönülen anmada, Sivas Anıtı’na karanfiller bırakıldı.
Alevi Federasyonu ve Cem Evi’ne bağlı genç ve çocuk grupları ise bağlama çalarak deyişler, türküler ve şiirler okudu.

'KATLİAM ZİHNİYETİ AKP-MHP İLE SÜRÜYOR'

Kurum temsilcilerinin konuşma yaptığı anmada katliamın faillerinin hâlâ korunduğuna dikkat çekilerek, mevcut AKP-MHP faşist iktidarının da katliam zihniyetine sahip olduğu vurgulandı.

"Deniz Poyraz’ı katleden zihniyet ile Madımak'ta katleden zihniyet aynıdır" denilen konuşmalarda, özgür gelecek için birlik ve dayanışma çağrıları yapıldı.

DGB adına Kırkısraklılar Derneği Başkanı Yazar Ahmet Güven Kürtçe ve Türkçe ortak bir açıklama yaparak, gericiliğe ve ırkçılığa karşı mücadele edenlerin 28. yılında da Sivas vahşetini unutmadıklarını ifade etti. Güven, “Sivas’ta yüreğimizi yakanlar daha sonra Suruç’ta gençlerimizin hayallerini yaktılar. Ankara’da barışı, Kobanê’de anneleriyle çocuklarını birlikte yaktılar. Gerici güruhları maşa olarak kullananlar bugün ülkeyi soyanlar, doğayı, yeşili ve insanı katledenlerdir. Sivas’ın hesabını sormaya devam edeceğiz. Unutmadık, unutmayacağız” dedi.