Lozan Belediyesi’nden depremzedeler için Heyva Sor’a yardım

Lozan Belediyesi deprem mağdurlarına ulaştırılmak üzere Heyva Sor ve Medair adlı yardım kuruluşlarına toplam 80 bin Frank yardım yapılmasına karar verdiklerini açıkladı. Zürih'te yardım amaçlı açılan çadırı ziyaret eden aktivistler de bağış yaptı.

İsviçre’nin Lozan Belediyesi bilgilendirme amaçlı kısa açıklamasında, Türkiye ve Suriye'de depremden etkilenen nüfus için acil yardıma ihtiyaç olduğunu, bu nedenle deprem mağdurlarına ulaştırılmak üzere Heyva Sor a Kurdistan ve Mediar adlı kuruluşa toplam 80 bin Frank bağışladıklarını bildirdi.

Açıklamada “6 Şubat Pazartesi günü Türkiye'nin güneyini ve Suriye'nin kuzeyini vuran şiddetli depremin ardından, belediyemiz, etkilenen nüfusa yardım etmek için acil yardım sağlamaya karar verdi. Merkezi Ecublens kentinde olan Medair organizasyonuna ve merkezi Lozan’da olan İsviçre Kurdistan Kızılayı'na 80.000.- CHF tahsis edilmiştir.  İki kuruluş hem Türkiye hem de Suriye topraklarında faaliyet gösteriyor ve nüfusa acil barınma ve temel ihtiyaçları sağlıyor” denildi.

Lozan Belediye encümeni Sevgi Koyuncu, “Belediyenin depremzedeler için yaptığı yardım çok önemlidir. İsviçreli kurumlar yardımlarını devam ettirmelidir” derken, bir başka Kürt Belediye encümeni Derya Çelik de yapılan bağışın önemine vurgu yaptı. Çelik, Türk devletinin, sivil toplum kuruluşlarının yaptığı yardımların geçişine izin vermesi için de çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

HEYVA SOR’UN YARDIM KAMPANYASINA DESTEK ARTIYOR

Öte yandan Heyva Sor a Kurdistan’ın deprem mağdurları için başlattığı kampanyaya destek artarak devam ediyor. İsviçre’nin Zürich kentinde yaşayan Kürt kadınları evlerinde yaptıkları yiyecekleri Albisriederplatz’ta stand açarak satarak elde edilen geliri Heyva Sor’a bağışladı. Yemek standını Kochareal adlı Kürt dostluk grubu ziyaret etti. Kochareal’deki Kürt dostları pazarda kendi aralarında topladıkları eşyaları satıp 1.500 Frank’ı Heyva Sor’a bağışladılar.

Standın renkli ziyaretçileri de vardı. Standı, Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası Üyesi ve Mathare Sosyal Adalet Merkezi Koordinatörü Kenyalı Gacheke Gachihi, Hindistanlı Alternative Sangam, Collective of Alternatives aktivisti Thomas Franco ve Kolombialı Pueblos en Camino/Soledades en Plural - Peoples on the Path and Plural Solitudes üyesi Manuel Rozenta ziyaret etti.

3 aktivist de yaptıkları çağrıda Kurdistan’da yaşanan depremde binlerce kişinin yaşamını yitirdiğine işaret ederek herkesi Heyva Sor a Kurdistan’ın deprem mağdurları için başlattığı destek kampanyasına katılmaya davet ettiler.