Luxembourg’ta vekiller ve aydınların çağrısıyla işgale protesto

Aralarında milletvekilleri, yazarlar, gazeteciler ve ekolojistlerin bulunduğu Luxembourg Barış ve Özgürlük Platformu’nun çağrısıyla Türk devletinin protesto edildiği bir yürüyüş ve miting düzenlendi.

Sol Parti’den milletvekilleri Devid Wegner ve Martine Kleinberg, sanatçılar, gazeteciler, yazarlar, mühendisler, ekolojistler ve sol gruplar bir araya gelerek Luxembourg Barış ve Özgürlük Platformu kurmuştu. Platformun çağrısıyla Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarının kınandığı bir gösteri gerçekleşti.

Kürdistan’ın dört parçasından kalabalık bir kitle Dışişleri Bakanlığı önünde toplandı. Burada düzenlenen mitingde konuşan Sol Parti milletvekili Devid Wagner mevcut ateşkes sürecinin yetersiz olduğunu belirterek, Türk ordusunun Kürtlere yönelik saldırılarının devam ettiğine ifade etti. Wagner, Türk ordusu tamamen Rojava topraklarından çekilmesini ve Rojava hava sahasının uçuşa yasaklanmasını istedi.

Luxembourg Barış ve Özgürlük Platformu sözcüsü de Avrupa ülkelerinin Türk devletiyle ekonomik ve siyasal ilişkilerini askıya alması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından kitle Dışişleri Bakanlığı’ndan Luxembourg Belediyesi ve Adalet Bakanlığı’na doğru yürüdü.

Belediye binası önünde 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren kitle sık sık 'General Mazlum Onurumuzdur”, “Diktatör Erdoğan”, “Bijî Serok Apo” ve “Türk devleti Rojava’dan defol” gibi sloganlar attı. Bildiriler dağıtan kitle daha sonra sessizce dağıldı.