Macar Filozof Miklôs: Kürtlere saldıran Erdoğan'ı protesto edelim

Macar Filozof Gâspâr Miklôs Tamâs, ülkelerine gelecek Erdoğan'ın Kürtlere savaş açtığına dikkat çekerek, protesto çağrısında bulundu.

Macar Filozof Gâspâr Miklôs Tamâs, 7 Kasım'da ülkelerini ziyaret edecek olan Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Kürtlere dönük saldırılarından dolayı protesto edilmesi gerektiğini belirtti.

'ERDOĞAN CANİCE SALDIRIYOR'

"Erdoğan ile onun Türk ordusunun Suriye Kürtlerine yönelik canice saldırısını hepimiz biliyoruz" diyen Tamâs, bununla yetinilmediğini belirtti ve kayyum gasplarını da hatırlattı. Tamâs, "Bu insanlar hayatta ama bir saniye bile unutmamalıyız ki varlığı meçhul 'ateşkes'e ve Erdoğan’ın diğer hilelerine rağmen mücadele her cephede sürüyor" diye ekledi.

'7 KASIM'DA PROTESTO EDELİM'

Macar hükümetinin de Erdoğan'a desteğine sert tepki gösteren Tamâs, "Budapeşte’de bu durumu protesto ettik ve Türk Cumhurbaşkanı’nın bu koşullar altında Macaristan’ı ziyaret etme yüzsüzlüğünü göstereceği ve Macar Başbakan Orbán’ın da saygısızca onu misafir edeceği 7 Kasım’da, bir daha protesto etmeliyiz" diye kaydetti.

'İYİ NİYETLİ HERKES KÜRTLERİ DESTEKLEMELİ'

Tamâs, "Esas mesele, iyi niyetli her erkek ve kadının, tüm dünyada Kürt savaşını desteklemek zorunda oluşu" diyerek, Kürtlere şöyle seslendi: "Sizi bu güç zamanınızda ortada bırakan hükümetler, bunun bedelini ödeyecekler: hesaplaşma vakti yakın."