Mam Zeki Berlin’de anıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de Mam Zeki'nin şahadetinin 3'üncü yılında anıldı.

Nav- Berlin ve Êzidî kadın çatı örgütünün düzenlediği anmaya çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma Êzidî kadın çatı örgütünden Nure Alkış’ın konuşması ile devam etti.

Mam Zeki’nin Êzidî halkının bir ferdi ve önderi olduğunu söyleyen Alkış, “Onun şahsında bütün Êzidîleri katliamdan geçireceklerini düşündüler ama yanıldıklarını gördüler” dedi.

Şehit Ailesi Komitesi’nden Goze Daye de şöyle konuştu: “Kürdistan şehitleri önünde saygı ile eğiliyorum, bugün binlerce Zeki, binlerce Agit, Kürdistan'ı özgürleştirmek için mücadele yürütüyor. Bu mücadeleyi yükseltmek ve şehitlerimize sahip çıkmamız gerekiyor.”

Kürt siyasetçi Raman İmir de yaptığı konuşmada 15 Ağustos Atılımının Kürdistan tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Türk sömürgeciliğinin Kürt halkının tüm değerlerini her türlü kırımdan geçirdiği bir ortamda gerçekleşen bu atılım ile Kürt halkının üzerindeki ölü toprağının atıldığı, yeniden var oluşun ve özgür bir toplumun yaratılabileceği inancını ortaya koyduğunu söyledi.

İmir, “Bu anlamda, 15 Ağustos yeni yaşamı inşa manifestosu niteliği taşımaktadır. Özgür Kürt kimliğini güncelleyen 15 Ağustos'un o günden bugüne yaratılan tüm değerleri şehitlerimize borçluyuz. Mam Zeki şahsında tüm değerlerin yaratıcısı olan şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Mam Zekiler, Zilanlar, Beritanlar, Agitler bu özgürlük mücadelesinde öncülük yaptı” dedi.

Anma Mam Zeki'nin yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi ardından “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları ile sona erdi.