Marsilya ve Draguguinan’da PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

PKK’nin 41’inci kuruluş yıldönümü Fransa’nın Marsilya ile Draguignan kentlerinde düzenlenen gecelerle kutlandı.

Marsilya’da gecenin yapıldığı Place de Roses salonunu PKK öncü kadroları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri asılırken şehit düşen gerillalar için de bir köşe oluşturuldu.

“Ey Reqip” marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan gecede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Kemal Aktaş, PKK’nin kuruluş yıldönümünü kutladı ve siyasal gelişmeleri değerlendirdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistlerinin de konuşma yaptığı ve bayraklarla salona geldiği gecede sinevizyon gösterimi de yapıldı. Gecede sık sık, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

Gecede Hozan Aydın, Xemgin Birhat, Yelda Abbasi, Hozan Simar sahne aldı.

DRAGUIGNAN

Draguignan kentinde de PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı. Draguignan Camp salonunda organize edilen kutlamaya, yüzlerce Kürdistanlının yanı sıra sol ve sosyalist örgütler ile Kürt dostları katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK’nin efsanevi komutanlarından Mahsum Korkmaz’ın (Egîd) dev posterleri, PKK, KCK, YPG ve YPJ bayrakların yanı sıra "Salvagera damezırandına Partîya Karkerên Kurdistan pîroz bê" afişi asıldı.
Özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan gecede Draguignan CDK-F adına eşbaşkanları Erdal Mert ve Hidayet Özkan bir konşuma yaptı. PKK’nin kuruluş yıldönümünü kutlayan eşbaşkanlardan sonra Komünist Partisi Fransa Alpes Maritimes bölgesi Genel Sekreteri Philippe Deligrini bir konuşma yaptı. Deligrini haklı davalarında Kürtlere birlikte olduklarını vurgulayarak "Fransız ve Avrupa vatandaşı olarak PKK’nin terör listesinden çıkarılmasını talep ediyoruz. Öcalan ve Demirtaş'ın serbest bırakılması gerekiyor" dedi.

Gecede Beytocan, Kawa Urmiye, Rênas Demhat ve Kemalê Amed sahne aldılar.