Moskova’da PKK'nin kuruluşu kutlandı

Moskova’da yaşayan Kürtler ve dostları düzenledikleri bir etkinlikle PKK’nin 41. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Rusya Federasyonu Başkenti Moskova’da yaşayan Kürtler ve dostları Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 41. Kuruluş yıl dönümünü kutlamak için bir araya geldi.

Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi ile Moskova Kürt Kadın Organizasyonu’nun ortak organize ettiği etkinliğe Moskova’da faaliyet yürüten Kürt kurum temsilcilerinin yanı sıra farklı hakların kurum temsilcileri de hazır bulundu.

Lunaçerski Halk Evi'nin konser salonunda yapılan kutlama, Ey Rakip marşı eşliğinde Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşu ardından PKK’nin dört parça Kürdistan’da yürüttüğü mücadele ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın farklı tarihlerde PKK’nin kuruluşuna dönük yaptığı değerlendirmelerini içeren sinevizyon izlendi.

Daha sonra etkinlik programı günün anlam ve önemine ilişkin Kürt siyasetçi Zeydin Aslan’ın konuşmasıyla devam etti.

Aslan, “PKK 41 yıl boyuna Kürdistanı işgali altında tutan en azılı devletlerle hiç ara vermeden destansı bir mücadele yürütmüş olması Kürdistan tarihi açısından çok önemlidir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve arkadaşları kurdukları bu parti ile birlikte Kürdistan devriminin yolunu açtılar. Yoğun ve her anı mücadele ile dolu olan PKK tarihi biz Kürtlere direnişi anlatıyor. Dolayısıyla bu haklı mücadele ile birlikte Kürdistan özgürlük direnişinin kimliği olan PKK’nin terörist olarak lense edilmesi Kürdistan toplumuna bir hakarettir” diye konuştu.

Aslan’ın konuşmasının ardından Kuzey Suriye Federasyonu Rusya Temsilcisi Reşad Benav ve Moskova Kürt Kadın Organizasyonu Başkanı Tara Kadir de birer konuşma yaparak PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından kutlama Hemidê Mecit, Nujin Folklor grubu, Milazimê İsko ve yerel sanatçıların sahne almasıyla devam etti.