Moskova’da Türk devleti protesto edildi

Türk devleti tarafından HDP’li Amed, Van ve Mardin Büyükşehir Beledilerinin gasp edilmesi Moskova’da protesto edildi.

Türk İçişler Bakanlığı tarafından 19 Ağustos günü HDP’li Amed, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinin gasp edilmesi Moskova’da düzenlenen bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

Moskova Halk Meclis tarafından yapılan basın açıklamasında AKP/MHP iktidarının Kürtlere yönelik saldırılarına dikkat çekilerek, belediyelere atanan kayyumlar protesto edildi.

Moskova Kürt Kültür Merkezinde yapılan basın açıklamasında konuşan Halk Meclisi Eşbaşkanı Refikê “Kamil bu gasp yeni saldırıların habercisidir” dedi.

Kamıl, şunları ekledi: “AKP/MHP ortaklığı ile gelişen Kürt düşmanlığı her geçen gün daha da derinleşiyor. Halkımız bu anti Kürt zihniyete karşı değerlerini korumalı ve mücadelesini yükseltmelidir. Son dönemde Güney Kürdistan’da ve Suriye’de kaybeden Türkiye, yenilginin faturasını HDP’li belediyelere kesmek istiyor. Bu hukuk dışı uygulama Kürtlere karşı olduğu kadar Türkiye halklarına da karşıdır. Dolayısıyla kayyumlara karşı sadece Kürtlerin ayağa kalması yetmez, tüm halkların birlik ve beraberlik içinde bu anti demokratik uygulamalara karşı ayağa kalması gerek. Bizler de Rusya Federasyonunda yaşayan Kürtler olarak Türk devletinin bu çirkin uygulamasını büyük bir öfke ile protesto ediyoruz.”