Münih mahkemesinden PYD davasında beraat kararı

Münih İdare Mahkemesi, Efrîn işgalini protesto gösterisi sırasında PYD bayrağı taşıdığı için hakkında soruşturma açılan bir aktivistin davasında beraat kararı verdi.

Bavyera Eyaleti’ndeki polis ve savcıların başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları olmak üzere PYD ve YPG/YPJ bayraklarını gerekçe yaparak Kürt ve Alman aktivistlere yönelik kriminalizasyon siyaseti, mahkemelerden dönmeye başladı.

Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn’e yönelik geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği işgali protesto etmek ve Efrîn halkıyla dayanışama amacıyla 11 Mart 2018 günü Münih’te düzenlenen yürüyüşte PYD bayrağı taşıdığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan bir aktivistin davasında Münih İdare Mahkemesi’nin beraat kararını verdiği öğrenildi.

Mahkeme hakimi Martin Meixner’in beraat kararını yazılı açıklama yaparak duyuran yardım kuruluşu Rote Hilfe “Münih savcılığının soruşturmalarının mahkemeden dönmesi hukuk devletinin işlemesi açısından olumludur” görüşünü bildirdi. İsmi açıklanmayan Münihli aktivist için savcılık yüksek miktarda para cezası talep etmişti.

Geçtiğimiz günlerde YPJ bayrağını Facebook hesabında paylaştığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan film yapımcısı Uli Bez’in yargılanmasında da Münih İdare Mahkemesi yine beraat kararı vermişti.

Mahkeme heyeti o kararda YPJ bayrağının paylaşımının yasaklı olan PKK ile bağlantısının ispatlanamadığını belirtmişti.