Münih’te sosyal medya paylaşımı gerekçesi ile ev baskını

Almanya'nın Münih kentinde polis, YPG, YPJ ve PYD bayraklarını sosyal medyada paylaştığı için öğretim üyesi Kerem Schamberger'in evine baskın düzenledi.

İki Türk kökenli polisin de katıldığı baskına ilişkin ANF'ye konuşan Schamberger "Bayern'in bu baskınlar için seçilmesi tesadüf değil" dedi.

Bütün dünyanın sempati ile baktığı YPG ve YPJ artık Almanya'da devlet güçlerinin korkulu rüyası haline geldi. Bu sabah saat 06.00'da Münih kentinde polis güçleri YPG, YPJ ve PYD bayraklarını sosyal medya iletişim ağı Facobook'te paylaşmasını gerekçe yaparak Kerem Schamberger'in evine baskın gerçekleştirdi.

‘BAYERN'İN SEÇİLMESİ TESADÜF DEĞİL’

Baskında polis Münih kentindeki üniversitede öğretim üyesi olan Kerem Schamberger'in laptop, hard disk, flash bellek ve cep telefonlarına el koydu. Baskını gerçekleştiren 5 polisten ikisinin Türk kökenli olması ise dikkat çekti. Söz konusu Türk polislerden kadın olanın Münih'te Kürt masasına baktığı, Kürtlerin gösteri ve yürüyüşlerini provoke etmek için ay yıldız kolye veya rozetini taktığı öğrenildi.

ANF'ye konuşan Kerem Schamberger ise YPG, YPJ ve PYD bayraklarının gerekçe yapılarak gerçekleşen polis baskınlarının Bayern Eyaleti'nde olmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Almanya'da daha önce on binlerce kişi gibi kendisinin de YPG bayrağını sosyal medyada paylaştığını ve bunun suç değil, onurlu bir hareket olduğuna dikkat çeken Schamberger "Şayet bu tür baskınlar polisler açısından işe yararsa, bütün Almanya'ya yayılır" görüşünü dile getirdi.

Bayern Eyalet yönetimi ve güvenlik güçlerinin Erdoğan rejiminin izinde gittiğini söyleyen Schamberger "Kürdistan'da Erdoğan rejimi yüzünden kaçıp Almanya'ya sığınan insanlara Erdoğan rejiminin korkusunun yaratılması suçtur" dedi. Schamberger, Kendisi hakkında açılan soruşturmanın nasıl sonuçlanacağını merak ettiğini belirtti.

YPG BAYRAKLARI 2 MART GENELGESİYLE YASAKLANDI

Almanya İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 günü eyaletlere gönderdiği bir genelge ile aralarında PYD, YPG, YPJ, PJAK, YXK ve NAV-DEM’in de bulunduğu çok sayıda Kürt parti ve kuruluşun bayrak/flamalarının yasaklanmasını talep etmişti.

Bakanlık, genelgeyi 1993 yılından itibaren Almanya’da yürürlükte olan PKK yasağının “güncellenmesi” olarak açıklarken, Merkel hükümeti ise birçok kez soru önerilerine verdiği yanıtlarda YPG'nin Almanya'da yasaklı olmadığını sadece "PKK'nin yedek sembolü olarak kullanıldığı için yasak" iddiasında bulunmuştu.