Mulhouse’da Rojava’ya Destek Komitesi kuruldu

Fransa’nın Mulhouse kentinde birçok kurum ve kuruluşun katılımıyla Rojava’ya Destek Komitesi’nin kurulduğu ilan edildi.

Türk devleti ve desteklediği cihatçı çetelerin Kürdistan’a yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı Mulhouse’da çeşitli siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü bir araya gelerek, birlikte mücadele kararı aldı. Kuruluş ilanı sonrasında komite tarafından yapılan açıklamada Türk devletinin soykırım planladığı ve Suriye’de DAİŞ’e karşı tarihi bir direniş sergileyen Kürt halkından intikam almak istediği vurgulandı.

Avrupa halklarının Rojava halklarıyla birlikte devrime sahip çıkması istenen açıklamada, dünyada yaşanan ekonomik ve sosyal krizin aşılmasının tek yolunun halkların birlikte mücadelesi ile “Demokratik Konfederalizm” paradigması olduğunun altı çizildi.

Komite, Avrupa halklarını cumartesi günü Mulhouse’da yapılacak kitlesel eyleme katılması çağrısında bulundu.

Komite kuruluş ilanından sonra Türk Devleti’nin Serêkaniyê’de yaptığı katliama karşı gün içerisinde bir protesto eylemi düzenlendi. Mulhouse Porte Jeune’de gerçekleşen protesto eyleminde sık sık, “Katil Erdoğan, terörist Erdoğan”, “DAİŞ terörist, destekçisi Türkiye” sloganları atıldı.

Komite ayrıca perşembe günü bir basın konferansı düzenleyerek, Fransız kamuoyuna Türk işgali ile ilgili bir sunum yapacak.

Mulhouse Rojava’ya Destek Komitesi’nde yer alan kurumlar şöyle: Collectif Feministe du 68, DİDİF, Avrupa Kürt Kadın Hareketi, Avrupa Ekoloji Yeşiller Partisi (EELV), İnsan Hakları Ligi (LDH), Yeni Anti-Kapitalist Parti (NPA), Fransız Komünist Parti (PCF), Génération.S., Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP),

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (Aveg-Kon), Alevi Kültür Merkezi (AKM).