NAV-DEM: Katliamlara karşı daha güçlü ayağa kalkmalıyız

NAV-DEM, Türk devletinin her gün Kürt halkı üzerinde katliam gerçekleştirmesine göz yuman işbirlikçilere, uluslararası güçlere karşı tepkileri haykırmak ve yeni katliam fermanlarını engellemek için eylemlere güçlü katılmaya çağırdı.

NAV-DEM tarafından "Maraş´tan Roboski´ye, Şengal’den Maxmur'a Katliamları Unutturmayacağız" başlığıyla yazılı açıklama yapıldı.

Maraş'ta devlet eliyle yüzün üzerinde Kürt-Alevinin katledildiğine dikkat çekilen açıklamada, aynı zihniyetin bugün de Alevilerin evlerini işaretlediği vurgulandı.

"Terolar'da kurulan DAİŞ kampını görüyoruz. Ve bu kampta tek bir Kürt bile yoktur" vurgusunun da yapıldığı açıklamada, "Bizler inanıyoruz ki Alevi halkımız da kendi inancı ve kültürüyle özyönetimine kavuşacaktır” denildi.

'ALEVİLERİN VE HALKLARIN MÜTTEFİKİ KÜRTLERDİR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"60 yılda ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın 1978’e gelindiğinde Alevi Kürtlerin Türkleştirilemediği görülünce Maraş Katliamı sonrası tehcirle bu amaca ulaşmayı hedeflemişlerdir. Çünkü Kürt Özgürlük Hareketi'nin tarih sahnesine çıkmasıyla birlikte başta Maraş olmak üzere Fırat’ın batısında gelişme göstermesi, kültürel soykırımcı Türk devletini böyle bir katliamı gerçekleştirmeye yöneltmiştir.

'HEPİMİZ AYAĞA KALKMALIYIZ'

Alevi Kürtlerin, Alevi Türklerin ve Türkiyeli tüm halkların gerçek kardeşi, dostu, müttefiki Sur’da, Cizre’de, Nusaybin’de, Şırnak'ta, Kerboran’da, Silopi’de, Gewer’de, Kobanê’de, Efrîn’de, Şengal’de ve diğer alanlarda kahramanca direnen Kürt halkıdır. Aleviler başta olmak üzere Türkiye halklarının özgür ve demokratik yaşama kavuşması bu direnişlerin başarısından geçmektedir. Bu nedenle Kürdüyle, Türküyle tüm Aleviler ayağa kalkmalıdır.

Halkımızı işgalci Türk devleti’nin saldırılarına karşı birlik olmaya, duyarlı olmaya ve demokratik eylemlere seferberlik ruhuyla güçlü katılmaya çağırıyoruz.

Barbar DAİŞ çetelerinin zulmüne, katliamına boyun eğmeden direnmiş Şengal halkına dönük Türk devleti yeni bir katliam ve ferman peşindedir. Güney Kürdistan’a dönük saldırıların ardından DAİŞ zihniyetli Türk ordusu bugün de Şengal ve Maxmur mülteci kampına hava saldırısı yapmış, hemen hemen her gün ülkemizin çeşitli yerlerine saldırılarına devam etmektedir. Kürt düşmanı barbar Türk devleti, geçtiğimiz günlerde Maxmur kampı ve Şengal’e savaş uçaklarıyla yapılan bombardımanlar, açıkça işgal, imha ve jenosidi hedefliyor. 

'BÜYÜK BİR TEHLİKE VAR!'

DAİŞ çetelerinin Şengal’e saldırılarında onları yapayalnız barbarlarına eline terk eden KDP, bugün de çetelerin sahipleri işgalci Türk devletinin eline terk etmektedir. Tarih tekrar ihaneti yazıyor. Hem Güney Kürdistan hem Rojava hem Şengal hem de bir bütünen ülkemiz ve halkımız büyük bir tehlikenin tehdidi altındadır.

Türk devletinin elini kolunu sallayarak hergün halkımız üzerinde katliam gerçekleştirmesine göz yuman işbirlikçi güçlere, uluslararası kurumlara, devletlere ve güçlere tepkimizi haykırmak ve yeni katliam fermanlarını engellemek için yapılacak eylemlere en güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz."