NAV-DEM: Newroz ateşiyle tecridi kıracağız!

Newroz'u kutlayan NAV-DEM, özellikle bu sene kutlamalara kitlesel katılım sağlanmasını istedi. 

NAV-DEM tarafından yayımlanan Newroz mesajında, "Newroz’u, 'Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım, Kürdistan'ı Özgürleştirelim'' direniş  ruhuyla bu sene 23 Mart'ta Frankfurt'ta kutlayacağız" denildi.

AKP-MHP faşizmine ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğündeki direnişe dikkat çekilen açıklamada, "Kürt halkı ve Özgürlük Hareketi günümüzün zalim Dehaqlar'ı olan DAİŞ ve AKP-MHP faşizmine karşı her türlü bedeli ödeyerek tarihi ve şanlı bir özgürlük mücadelesi yürütmektedir" diye kaydedildi.

'KATILIM İÇİN AKTİF ÇALIŞILMALI'

Açıklamada, "Frankfurt  Newrozu'nu, Zülküf Gezen'in fedaice yaptığı tarihi eylemle iehadete ulaştığı zafer ruhu, Rojava´da DAIŞ´in askeri olarak bitirilmesi, açlık grevini sürdüren halkın kahraman direnişçilerininin olduğu bir ortamda kutluyoruz" diye kaydedildi.

Newroz'a katılımın bu yıl özellikle büyük kitlesellikte olması gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Tüm toplum merkezlerimiz ve bileşenlerimiz yabancı dost kurum ve şahsiyetleri, sivil toplum örgüt temsilcilerini Newroz'a davet etmeli, bu konuda tüm yapımız ve yönetimlerimiz katılım için aktif çalışmalıdır" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, açlık grevlerini sahiplenmek için yapılan eylemlerin de büyütülmesi gerektiği vurgulanarak, Newroz'a ilişkin son olarak şunlar belirtildi:

"Bu sefer Newroz'da yiyecek, içecek dahil her türlü stantların kurulmasına izin verilmiştir. Toplumun tüm kesimlerinin ailesi, komşusu ve tanıdıklarıyla katılmasını bekliyoruz."