Nöbet eylemini Pforzheim grubu devraldı

Strasbourg'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için devam eden nöbet eylemini Almanya'nın Pforzheim kentinden gelen eylemciler devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 553’ncü haftasında soğuk hava koşullarına rağmen devam ediyor.

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının sürdürdüğü nöbet eylemini bu haftasında Almanya’nın Pforzheim kentinden gelen grup sürdürüyor. Grupta Abdullah Botan, Ali Yılmaz ve Murat Serhat yer alıyor.

Bu hafta KCDK-E çağrısı üzerine Avrupa Konseyi (AK) önünde Kürdistanlıların eylemi de vardı. Soğuk hava koşullarına rağmen eylemlerini kararlılıkla sürdüren grup “Önderimiz özgür olana kadar bu eylem sürecek” diyorlar. 

Eylem yerinde ajansımıza konuşan Abdullah Botan, “Sadece bir gün, bir hafta değil yıllarca gelinsede Önderliğe cevap olamayız. Önderlik konusunda bütün Kürtler hassas olmalıdır, Önderliğe sahip çıkmalıdır” dedi.

22 aydır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan hiçbir haber alınamadığını belirten eylemciler bir an önce öncelikli olarak tecritin kalkmasını ve daha sonra Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğini vurgulayarak “Önderliğimizin üzerinde bir tecrit var. İki yıla yakındır hiç bir haber alınmıyor. Bu bizleri oldukça kaygılandırıyor. Bir an önce Önderliğimizde haber almak istiyoruz. Bu konuda başka Kürtler olmak üzere bütün demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.