On binler AKP-MHP diktatörlüğüne karşı Paris'te buluşacak

Fransa Seçim Koordinasyonu, yarın AKP-MHP diktatörlüğüne karşı Paris Bastille Meydanı’nda buluşmaya çağırdı.

ACTİT, ADHK, ATİK, CDK-F, DİDF, FEDA, SYKP, HDK-F, Odak, PPEKE, Sinemilli Derneği'nden oluşan Fransa Seçim Koordinasyonu, yarın Paris'te düzenlenecek kitlesel miting için yazılı açıklama yaptı.

AKP/Erdoğan diktatörlüğüne karşı hesap sormanın bir biçimi olan seçim sürecinin, Avrupa’da 7-19 Haziran’da başlayacağına dikkat çekilen açıklamada "Bizler, milyonlar olup öfkemizi, taleplerimizi ve umudumuzu HDP’de birleştiriyoruz" denildi.

'SIRA MEYDANDA BULUŞMAKTA'

Açıklamada şu mesajlara yer verildi:

"Yaşadığımız topraklardan; baskı, zulüm ve ekonomik nedenlerle Fransa’ya gelen biz göçmenler, geldiğimiz ülkenin politikasında hâlâ bir irade olduğumuzu biliyoruz. İradelerimiz zindanlarda rehin tutulmuş olsa da, daha güçlü bir irade ortaya çıkarmak için gece gündüz emek seferberliğine devam ediyoruz. Fransa’nın her sokağında Selahattin Demirtaş halkımızı selamlamaya devam ediyor.

Şimdi sıra, kapısını çaldığımız, kahvede, sokakta, metroda, trende HDP’ye oy verin çağrısı yaptıklarımızı meydanlarda buluşturmakta."

YARIN 16.00'DA, BASTİLLE MEYDANI'NDA...

Koordinasyon, 2 Haziran'da saat 16.00'da Bastille Meydanı'nda diktatörlüğe karşı on binlerce kişinin buluşması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, "Muş Milletvekilimiz Ahmet Yıldırım, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Temsilcisi Süleyman Aslan ve FEDA Eş Sözcüsü ile Fransız Komünist Partisi’nden Pierre Lorien bizlerle olacak. Kürt halkının değerli sanatçıları Hozan Kawa ve Ferqîn Amed ezgileriyle mücadelemize omuz verecek" bilgileri de verildi.

Koordinasyon, açıklamasının sonunda tekrar çağrı yaparak, "Fransa’daki tüm göçmen halkımızı 2 Haziran Cumartesi günü, saat 16.00’da Paris Bastille Meydanı’na, demokrasi ve özgürlükten yana ses olmaya çağırıyoruz" dedi.