Paris'te 15 Ağustos Atılımı'nın yıldönümü kutlandı

Paris’te bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümünü kutladı, Türk devletinin işgal saldırılarını kınanırken direnişi yükselte mesajı verildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te “İşgale ve tecride karşı Önder Apo’yu özgürleştirelim, Kürdistan’ı Savunalım şiarıyla 15 Ağustos kutlandı.

CDK-F ve TJK-F’nin organize ettiği eylemde yüzlerce Kürdistanlı République meydanında bir araya geldi. Üzerinde “Türk işgaline karşı Kürdistan’ı Savunalım” ve üç kayıp HPG gerillası için “PDK Hesab Bide!” pankartları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.
 

Kürdistan devrim şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu ardından Fransızca bildiri okunup dağıtıldı. Eylemde CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp bir konuşma yaptı. Demiralp; “15 Ağustos Diriliş Bayramı’nın Kürtler ve Ortadoğu için bir umut ve inançtır. Bu tarihi günün sorumluluğunu bilerek direniş büyütülmelidir” dedi.

ACTİT temsilcisi de yaptığı konuşmada, işgalci saldırılara karşı direniş büyütülmelidir mesajı verdi. 

Bastille meydanına doğru yapılan yürüyüşte Kürdistanlılar sık sık “Bijî Berxwadana Gerilla” ve “Bijî Serok APO” sloganları attı. Bastille meydanına ulaştıktan sonra TEV-ÇAND sanatçıları sahne alarak müzik dinletisi gerçekleştirdi. 

Eylem halay ve sloganlarla sona erdi.