Paris’te gençler ihanete karşı yürüdü

KDP ihanetinin teşhir edildiği yürüyüşte, “Halkımızın özgürlük özlemlerine cevap olabileceğimiz bu dönem, tam anlamıyla devrimci halk savaşını her alanda güçlü yürütmekle mümkün olacaktır” denildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Grigny banliyösünde TCŞ aktivistleri öncülüğünde KDP ihanetini protesto yürüyüşü düzenlendi.

Grigny Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, “Bimre xiyaneta  KDP” yazılı pankart ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu flamalarla Grigny tren istasyonuna doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş esnasında gençler sık sık Fransızca “Öcalan’a Özgürlük”, “Katil-Diktatör Erdoğan”, “Kürdistan için siyasi çözüm” ve “Bimre xiyaneta KDP” sloganları attı, yoldan geçenlere bildiri dağıtıldı.

Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından TCŞ adına açıklama yapıldı. Açıklamada, “Gerilla direnişi Kürdistan devriminin de müjdeleyicisi olmuştur. Gerilla alanlarıyla başlayan bu direniş başta Bakurê Kürdistan ve Avrupa olmak üzere tüm Kürdistan’da özgürlük direnişini halka halka büyütüp güçlendirmiştir. Halkımızın özgürlük özlemlerine cevap olabileceğimiz bu dönem, tam anlamıyla devrimci halk savaşını her alanda güçlü yürütmekle mümkün olacaktır. Gün tam da Önderliğimizin ‘Ne eskisi gibi yaşayacağız, ne de eskisi gibi savaşacağız” dediği gündür” ifadeleri kullanıldı.