Fransa, İsviçre ve Almanya'da tecrit protesto edildi

Fransa'nın başkenti Paris ile İsviçre'nin Basel ve Zürih kentlerinde 10 Aralık Dünya İnan Hakları Günü dolayısıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumuna dikkat çekilen eylemler düzenlendi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclisi, Paris'teki Strasbourg-Saint-Denis semtinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kısa bir süreliğine yolu trafiğe kapatan eylemciler, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle Kürt Halk Önderi Öcalan’a uygulanan ağır tecrit koşullarına dikkat çekti.

Eylemciler, Abdullah Öcalan’ın konuşmalarını sinevizyon aracılığı ile duvara yansıttı.

“Öcalana özgürlük”, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok Jiyan Na Be” sloganlarının atıldığı eylem, 12 Aralık’ta République meydanında yapılacak mitinge güçlü katılım çağrısı ile son buldu.

ZÜRİH VE BASEL

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla sürdürülen "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi kapsamında İsviçre'nin Basel ve Zürih kentlerinde de eylemler yapıldı.

Basel kentinde Kürt Halk Meclisi tarafından kentin önemli geçiş noktası olan Mittlerebrücke köprüsü üzerinde gerçekleştirilen lazer gösterimiyle Abdullah Öcalan'ın yaşamından kesitlerin yanısıra Öcalan'ın sözleri aktarıldı.

Aynı amaçla Zürih Kürt Toplum Merkezi tarafından kentin en işlek caddelerinden Helvetiaplatz'da da lazer gösterimi yapıldı.

DARMSTADT

Almanya'n Darmstadt kentinde de tecride karşı bir miting düzenlendi.

Mitingde sık sık PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Miting yaklaşık bir saat sürdü.