PKK’nin kuruluşu Kopenhagen’da kutlandı

PKK'nin 40. kuruluş yıl dönümü Danimarka’nın başkenti Kopenhagen’da kutlandı.

Kopenhagen’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Albertslund müzik ve tiyatro salonunda PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

"Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim" sloganı ile yapılan kutlama, devrim şehitleri anısına durulan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Gecede, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın görüntülü mesajı da izlendi.

Gecede konuşan DTKM Eşbaşkanı Saime Bilgen, şunları belirtti: “Önder Apo’nun kurduğu PKK bugün 40 yıldır köklerini derinliklere saldı. Özgürlük mücadelemiz, halkımızın özgür ve demokratik yaşamdaki ısrarı ile mutlaka zafere ulaşacaktır. Tüm halkımız, dostları ve Ortadoğu’nun tüm demokratik güçlerini komployu boşa çıkarma, Önder Apo’yu özgürleştirme, özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu’yu yaratma doğrultusunda mücadeleye atılmaya çağırıyoruz. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm halkımızı bulunduğu her yerde ayağa kalkarak Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırma, faşizmi yenilgiye uğratma ve Kürdistan'ı özgürleştirme mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

Gecede Danimarka Antifaşist Grubu, Kırmızı- Yeşil Birlik, Kürdistanla Dayanışma Grubu, Alternatif Sol Parti adına da birer konuşma yapıldı.

KUtlamada sanatçılar Xelil Hemgin, Deniz Deman, Newzat Tunç, Ergin Xelikan, Simar, Danimarkalı Funk The System Grubu, Hozan Bico’da sahne aldı.