PKK yasağı Freiburg’da protesto edildi

Almanya’nın Freiburg kentinde PKK yasağını protesto etmek amacıyla meşaleli bir yürüyüş düzenlendi.

PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlamak ve Almanya'da devam eden PKK yasağını protesto etmek amacıyla Almanya'nın Freiburg kentinde Almanya'nın Freiburg kentinde meşaleli bir yürüyüş düzenlendi.

Freiburg şehir merkezinde bulunan Alte Synagoge’da bir araya gelen kitle buradan yaktıkları meşalelerle çarşı merkezine doğru yürüyüşe geçti. "PKK yasağı kaldırılsın", "Bijî PKK", "Bijî Serok Apo" sloganları ile şehir merkezine gelen kitle adına bir basın açıklaması yapıldı.

Avrupa Adalet Divanı tarafından geçtiğimiz günlerde verilen PKK kararına dikkat çekilen açıklamada, "Bu kararda da görüldüğü gibi özelde Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri PKK'ye yönelik haksız bir tutum içerisindedirler. Türk devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı soykırım siyasetini görmezden gelip PKK'yi terör örgütü ilan etmek hukuksuz ve yanlış bir tavırdır. Özellikle DAİŞ gibi vahşi bir örgüte karşı insanlık değerleri ışığında mücadele eden PKK'nin bir an önce bu listeden çıkarılması ve üstünde bulunan yasak kararlarının kaldırılıp, tutsak edilen Kürt siyasetçilerinin biran önce özgür bırakılması gerekmektedir" denildi. Eylemden sonra tekrar Alte Synagoge meydanına gelen kitle yarın Berlin'de yapılacak merkezi eylem duyurusu ile dağıldı.