Polis, Hannover’de 5 Kürt aktivistin evini bastı

Almanya’nın Hannover kentinde Alman polisi 5 Kürt aktivistin evlerini bastı. Baskınlarda Alman polisi, Türk polisini aratmayacak davranışta bulundu. Baskınlarda çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve belgelere el konuldu.

Hannover kentinde bugün sabah saat 07.00’da polis eş zamanlı olarak Hannover Demokratik Kürt Toplum Merkezi ile Ronahi Kadın Meclisinin 5 aktivistinin evine baskın düzenleyerek arama yaptı.

Evleri basılan aktivistler, Hannover ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların bürokratik ve hukuki sorunlarına yardımcı olan, doktor ziyaretlerinde eşlik eden, tercümanlık yapan, anlaşmazlıkları çözen, ataerkil şiddete karşı çalışan, dil, müzik kursları veren, kutlamalar ve eğitim fırsatları düzenleyerek topluma yardımcı olmaya çalışan insanlar.

Baskın ve arama izninin Celle Cumhuriyet Savcılığının talebi üzerine bir hafta önce Celle Bölge Mahkemesi tarafından verildiği de öğrenildi. Evleri basılan kişiler, Ortaklık Yasası'nın 20 (1) No. 4'üncü maddesine göre Ortaklık Yasası'nı, yani Kürdistan İşçi Partisi'ni (PKK) desteklemek ve böylece PKK'nin 1993 yılı faaliyetlerine ilişkin yasağını ihlal etmekle suçlanıyorlar.

POLİS ŞİDDET UYGULADI

Polis, insanların evlerine baskın düzenlerken, şiddet uyguladığı ve bodrum vb.’yi de aradığı belirtiliyor. Baskınlarda çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, kişisel paralar, notlar ve günlüklere de el konulduğu öğrenildi.