İspanya ve Fransa’da işgal saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ

İspanya'nın Saragosse, Fransa’nın Montpellier, Nice ve Marsilya kentlerinde Türk devleti protesto edildi.

SARAGOSSE

İspanya'nın Saragasse kentinde kitlesel bir şekilde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Rojava ile dayanışma komitesinin düzenlediği eyleme Saragosse eski belediye başkanı da katıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde Türk devletin Rojava’ya yönelik işgal saldırısı bir etkinlikle protesto edildi. Kalabalık bir kitlenin katıldığı gösteride Rojava direnişine destek verilirken, halkın daha fazla duyarlılık göstermesi istendi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Türk devletinin saldırıları düzenlenen bir eylem ile protesto edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı eylem AP Marsilya temsilciliği önünde yapıldı. Eylemde, Suriye hava sahasının Türkiye’ye kapatılmasını talep etti.
“Kürtlerin ölümüne seyirci kalma” pankartı açan kitle, YPG, YPJ ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

Türk devletinin Serêkaniyê’ye dün düzenlediği saldırıda şehit düşen gazeteciler için kanlı fotoğraf makinasının olduğu dövizler de taşındı.

Bildirinin de dağıtıldığı eylemde sık sık, “terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Rojava faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda her gün alanda olunacağı mesajı verildi.

NICE

Fransa’nın Nice kentinde de Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla havaalanında bir saatlik sivil itaatsizlik eylemi düzenlendi.

CDK-F ve Tevgerê Ciwanên Şoreşger’in organize ettiği eyleme çok sayıda kişi katıldı.

"Nehêle (İzin verme)" pankartının açıldığı eylemde sık sık "Biji berxadana Rojava”, “Biji Kürdistan”, “Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

Kürdistan’da Türk devletinin yaptığı katliama Avrupa kamuoyunun derhal tepki göstermesi gerektiği belirtilen eylem sloganlarla sona erdi.