Protestan Kilisesi: Çığlığınızı duyurmak için çalışacağız

Strasbourg’da düzenlenen süresiz-dönüşümsüz açlık grevini ziyaret eden Protestan Kilisesi yetkilileri, insani açıdan eyleme destek sunduklarını ve gerekli yardımı yapacakları sözünü verdiler.

Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 17 Aralık’tan bu yana sürdürülen açlık grevinin 28’inci gününde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne gelen Protestan Kilisesi’nden 3 din insanı, eylemcilerle görüştüler.

Açlık grevi eylemine bakışlarının siyasi bir bakıştan ziyade insani değerler açısından yaklaştıklarının altını çizen Temple Neuf Kilisesi Piresbiter Konseyi Başkanı rahip Rudi Popp, ifade özgürlüğü kapsamında eyleme saygı duyduklarını vurguladı. Popp, eylemin duyulması ve destek görmesini istediklerini söyledi.

Alsace-Lorraine Protestan kiliseleri olarak Kürt halkından gelen bu ‘çığlığı’ duyduklarını söyleyen rahip Rudi Popp, bunun yayılması için de çaba göstereceklerini belirtti. Kilisenin konumu ve yapısı itibariyle siyasi bir görüşü sahiplenme veya taraf tutmasının söz konusu olmadığına işaret eden Popp, özellikle eylemcilerin sağlık koşullarının düzeltilmesi için daha büyük bir lokale geçmelerine de yardım edeceklerini dile getirdi.

Protestan Kilisesi’nin yöneticileri, daha sonra eylemcilerle görüşerek talepleri hakkında bilgiler aldılar. Kilise yöneticileri, ayrıca eylemcilerin sağlık durumu hakkında sorular sordular.

Kilise yetkilileri, Alsace-Lorraine Protestan Kilisesi’ne bağlı diğer ibadethanelerin yetkilileriyle yapacakları görüşmeler sonrası önümüzdeki günlerde eylemcilere daha geniş bir yer sunulması konusunda karar alınacağını da dile getirdiler.