Ramazan'da yardım için on binlere ulaşabiliriz

Bu yıl da Ramazan'da toplanan yardımları Kürdistan'a ulaştıracaklarını söyleyen CÎK Başkanı Turhallı: Geçen yıl binlerce aileye ulaştık. Eğer kampanyamızı güçlü yürütebilirsek, bu sayıyı on binlere ulaştırabiliriz.

İslam alemi için kutsal olan Ramazan Orucu bu yıl da salgının gölgesinde başladı. Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve diğer Müslüman halklar bu yılki teravih namazlarını sosyal mesafe kurallarına göre camilerde cemaat ile birlikte kılabilecek. Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) fitre, zekat ve sadakaları bu yıl da Kürdistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. CÎK Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı ile mübarek Ramazan ayı ve çalışmaları üzerine Yeni Özgür Politika gazetesine konuştu.

RAMAZAN MANEVİYAT AYIDIR

Ramazan ayının anlamına ilişkin Turhallı şu değerlendirmeyi yaptı: “Ramazan ayı bereket, doğrunun yanlıştan ayırt edildiği, Kur’an’ın nuzul olduğu, kişinin Rabbini, kendisini ve çevresini hatırladığı, fakirlere yardım elini ve yardımlaşma elinin uzatılması gerektiği, vicdanın hareketlenmesi gereken maneviyat ayıdır. Ramazan ayı kişinin kendisini ıslah ettiği ve ahlakını yüceltmek için mücadeleye giriştiği, kişinin yemeklerini üç öğünden bir öğüne indirdiği ve diğer iki öğünü fedakarlık yaparak ihtiyaç sahiplerine verdiği ayın adıdır. 

YARDIM YURTSEVERLİK GÖREVİMİZ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da CÎK olarak başta fitre hizmeti olmak üzere zekat, sadaka ve infakları toplayarak Kürdistan’a ulaştıracaklarını söyleyen Turhallı devamla şunları kaydetti: “Geçen yıl binlerce aileye ulaştık. Eğer bu yıl kampanyamızı güçlü yürütebilirsek, bu sayıyı on binlere ulaştırabiliriz. Cemaatimiz ve gönüldaşlarımız hep birlikte omuz omuza verip ülkemizdeki insanların kısmen de olsa ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Bu Ramazan bayramında devlet tarafından muhtaç hale getirilen milletimizin ihtiyaçlarını karşılama hem dini, hem insani hem de yurtseverlik görevimizdir.”

İBADETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Koronavirüs tedbirlerden kaynaklı cemaat ve cami ortamlarının sınırlı bir şekilde kullanıldığı bilgisini paylaşan Hafız Ahmet Turhallı, “Avrupa’da mesafeden dolayı az bir cemaatle olsa da teravih ve cuma namazları başta olmak üzere, camilerimizin hemen hepsinde kılınmakta. Son duamız Allah bir an önce bu musibeti bu belayı insanlık ailesinden çekip alsın ve bir daha insanlık bu tür musibetlere maruz kalmasın. İnsanlar, sağlık, iktisadi, sosyal ve psikolojik olarak oldukça fazla müteessir oldular. Allah ramazan ayında ibadetlerini yapan mümin kardeşlerimizin ibadetlerini kabul buyursun, ihtiyaç sahibi olanlara hayırlı bir kapı açsın, zalimleri ıslah etsin, mazlumları da özgürlüğüne ve haklarına kavuştursun” diye konuştu.

SANAL MEDYADAN TAKİP EDİLEBİLİR

Hafız Turhallı, Ramazan ayı boyunca yapılan sohbetlerin her gün saat 15.00, 16.00, 18.00’de Facebok’tan Bawerî-Cîk-Tv ve YouTube Bawerî Tv sanal medya hesapları üzerinden takip edebileceğini kaydetti.