Rizgar Serhildan ve Zerdeşt Sîser Cenevre'de anıldı

Serhat ve Garzan’da şehit düştükleri açıklanan Reşit Çetinkaya (Rizgar Serhildan) ile Mehmet Çevik (Zerdeşt Sîser) için İsviçre'nin Cenevre kentinde anma etkinliği düzenlendi.

İşgalci Türk devletinin 2015 yılında Serhat ve Garzan bölgelerine yönelik düzenlediği saldırılarda şehit düştükleri geçen hafta açıklanan HPG gerillaları Reşit Çetinkaya (Rizgar Serhildan) ile Mehmet Çevik (Zerdeşt Sîser) için İsviçre'nin Cenevre kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) düzenlenen anmaya şehit Rizgar Serhildan'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

 

Rizgar Serhildan ve Zerdeşt Sîser şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

DKTM Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam, Rizgar Serhildan ve Zerdeşt Sîser şahsında özgürlük mücadelesi şehitlerini anarak başladığı konuşmasında, “Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürlüğünün sağlanması uğrunda yaşamını yitiren şehitlerin mücadelesini sahiplenerek, şehitlerimizin özgür Önderlik ve özgür Kürdistan özlemlerine cevap olacağız' dedi.

Şehit yakınlarının da söz alarak şehitlerin anılarına bağlı kalacaklarına dair  yaptıkları konuşmanın ardından şehitlerin mücadele yaşamından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterildi.

Anma “Şehîd namirin' sloganıyla sonlandırıldı.