Rusya’da Paris katliamı ve tecrit kınadı

Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Yerşov İlçesi'nde yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınadı, Paris’te katledilen 3 kadın devrimcinin faillerinin Fransa tarafından gizlendiğine dikkat çekildi.

Rusya'nın Saratov bölgesine bağlı Yerşov ilçesinde yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a üzerine uygulanan tecrit ve Fransa'nın başkenti Paris’te şehit edilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katliamlarının yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı. 

Yerşov Kürtleri adına Halk Meclisi üyesi Mustafa Baki ve Kültür Komitesi üyesi Ahmed Baki birer kısa konuşma yaptı. Yapılan konuşmada, Kürt Halk Önderi’nin dışarıyla olan tüm bağlantılarının kesilmesi, avukat ve ailesiyle görüştürülmemesinin kabul etmediklerini dile getirdi.  Açıklamanın devamında, faşist Türk devletinin Kürt halk Önderi’ne karşı uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin Kürt halkına karşı uygulanan inkar ve imha politikası çerçevesinde yapıldığına dikkat çekildi.  

Paris'te 2012 yılında şehit edilen Kürt siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i şehadetlerinin 8 yıldönümünde saygıyla andıklarını ve mücadelelerine sonsuza dek sahip çıkacaklarını ifade ettiler.  Paris'te katledilen 3 Kürt siyasetçi kadının faillerinin hala adil şekilde yargı karşısında çıkarılmadığı belirtilen açıklamada, Fransız yönetiminin bu katliamların gerçek faillerini bildiği halde açıklamadıklarını ve gerekeni yapmadıklarını ifade etti.