Rusya'da Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit protesto edildi

Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Yerşov İlçesi'nde yaşayan Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınadı, Fransa'ın başkenti Paris’te katledilen 3 kadın devrimciyi andı.

Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Yerşov ilçesinde yaşayan Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a üzerine uygulanan tecrit ve Fransa'ın başkenti Paris’te şehit edilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katliamlarının yıl dönümüne ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantın ardından bir açıklama yapan gençler,  Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınadı, 9 Ocak 2013 Fransa başkenti Paris’te şehit edilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katliamlarının üzerine 8 yıl geçmesine rağmen asıl faillerinin halen açıklanmadığına dikkat çekti. 

Kürtçe ve Rusça yapılan açıklamayı Bölge Gençlik Komitesi üyesi Haci Yusubov ve Ahmet Yusubov yaptı.  Açıklamada, Türk faşist devletinin Kürt Halk Önderi'ne karşı uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin insanlık dışı olduğunu ve bu tecridin hiçbir zaman sonuç alamayacağını vurguladı. Türk faşist devletinin Kürt halkına, siyasi temsilcilerine ve aktivistlerine karşı uyguladığı tutuklama ve şiddet politikalarının protesto ettiklerini ve bu inkar ve imha politikasına karşı mücadelelerine devam edeceklerini dile getirdi. Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlüğünün ancak Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşmasıyla mümkün olduğunu belirtilen açıklamada, Kürt gençlerinin ve kadınlarının Kürt halkının mücadelesinin öncü gücü olduklarını ve bu mücadele başarıya ulaşana dek devam edeceği vurgulandı.