Rusya’daki Kürtlerden Türkiye’deki ırkçı saldırılara tepki

Rusya’da yaşayan Kürtler, Türkiye’de orman yangınları bahanesiyle artan ırkçı saldırıları protesto etti.

Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Yerşov ilçesinde bulunan Perekopnoye köyünde yaşayan Kürt kadınları, Türk devletinin “kin” ve “nefret” politikalarını kınadı.

Son dönemde artan ırkçı saldırılara tepki gösteren kadınlar, özellikle Temmuz ayı sonunda Konya’nın Meram ilçesinde bir Kürt ailenin 7 bireyinin katledilmesini hatırlattı.

Orman yangınlarını bahane ederek gerçekleşen ırkçı linçleri de hatırlatan kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekerek, tek çözüm yolununun İmralı olduğunu kaydetti.

Yerşov Kürt Meclisi Kadın Komitesi adına konuşan Gozel Yusubova, Kürtlere karşı gelişen saldırıların sıradan olmadığını ve bu saldırıların arkasındaki faşist güçlerin amaçlarının Kürt halkını katliamdan geçirmek olduğunu söyledi.

Irkçı saldırılara karşı Kürtlerin daha dikkatli olmaları ve bu saldırılara karşı savunmalarını yapmaları gerektiğini ifade eden Yusubova son bir yıl içerisinde “faşist Türk devletinin gerilla karşısında büyük yenilgiler aldığını ve bunu sindiremeyen AKP-MHP faşist iktidarının sivil Kürt halkına yöneldiğini” belirtti.

KDP’nin Türk devleti ile işbirliğine de tepki gösteren Yusubova, KDP’yi mevcut çizgisinden vazgeçmeye çağırdı.

Kürtlerin ancak birlik olarak bu saldırıların önünü alabileceğini ifade eden Yusubova her Kürt bireyin bu saldırılara karşı harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.