Siyasi soykırım operasyonları Paris ve Stuttgart’ta protesto edildi

ESP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları Fransa’nın başkenti Paris ile Almanya’nın Stuttgart kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris ile Almanya’nın Stuttgart kentlerinde düzenlenen eylemlerle Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) düzenlenen siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

PARİS

Paris’teki eylemi ACTİT organize etti.

Strasbourg-Saint-Denis’deki Kemer önünde bir araya gelen sol, sosyalist örgütler, “Sosyalisteler ve gazeteciler için özgürlük” yazılı pankart taşıdı.

Eylemde ACTİT adına yapılan konuşmada, “Halkların öncü güçlerine yönelik bir gözaltı saldırısı başlatılmıştır. ESP, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu yani Suruç’ta 33 gencin katledildiği derneğin yöneticileri ve üyelerine yönelik gözaltılarda şimdilik 51 yoldaşımız gözaltına alınmıştır” denildi.

CDK-F adına konuşma yapan Necmettin Demiralp ise şunları söyledi: “Kürdistan’da ve Türkiye’de direnen herkes tecrit ve tehdit altındadır. Faşist Türk devleti bunu bilsin ki biz devrimciler, biz direnenler her gün yeniden yeniden küllerimizden doğmaktayız.

ESP ve diğer direnen halklara karşı yapılan bu gözaltılar tüm demokrasi güçlerine karşı yapılmıştır. Ve bizler bu faşizme karşı omuz omuza vererek direnmeye devam edeceğiz.”

Eylem, “ESP umuttur umut dimdik ayakta”, “Kahrolsun faşizm” ve “Diktatör Erdoğan” sloganlarıyla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentindeki eylem ise Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu’nun (AvEG-Kon) ve Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği'nin çağrısı ile yapıldı.

“Faşizme karşı dayanışmaya”, “Sosyalistlere yönelik baskılar derhal son bulsun”, “ESP ile dayanışmaya” pankartın ve dövizlerin taşındığı eylemde AvEG-Kon adına konuşma yapıldı.

Eylemde sık sık “ESP umuttur, umut dimdik ayakta”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Politik tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.