Sol Parti: Alman hükümeti tecride ilişkin sözlerini yerine getirsin

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması yönünde çağrı yapan Federal Alman Hükümeti’nin açıklamasına destek veren Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut “Hükümet bu sözlerinin gereği olarak harekete geçmeli” dedi.

Sol Parti’nin Angela Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümetin İmralı’ya yönelik tavrını öğrenmek için geçtiğimiz günlerde yönelttiği soruya, Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth yazılı cevap vermişti.

Hükümet adına açıklama yapan Roth, Türk hükümetinin imzaladığı uluslararası anlaşmaların gereği olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış olarak devam eden tecridin kalkmasını, Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle görüştürülmesini talep etmişti.

Federal Hükümet’in yanıtı ve çağrısına ilişkin açıklama yapan Sol Parti’nin Federal Meclis Üyesi Gökay Akbulut “Hükümetin talebini destekliyorum” dedi.

Merkel hükümetinden açıkçası böyle bir açıklama beklemediğini ifaden federal parlamenter Akbulut “Şimdi Federal Hükümet’ten bu sözlerin gereği olarak pratik adımlar bekliyoruz” diye konuştu.

Federal Hükümet’in Ankara rejimine yaptığı “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni yerine getir ve İmralı’daki izolasyonu kaldır” çağrısına tam destek verdiğini belirten Sol Partili vekil, Berlin yönetiminin HDP temsilcileriyle de düzenli olarak HDP temsilcileriyle görüş alış-verişinde bulunmasını olumlu buldu.