Sol Parti merkezine dev YPG bayrağı asıldı

Erdoğan rejiminin Rojava Kürdistan’ında sürdüğü işgal saldırılarını kınamak ve YPG ile dayanışmak için Sol Parti Genel Merkezi’ne dev YPG bayrağı asıldı.

Almanya’nın muhalefet partilerinden Sol Parti (Die Linke) muhalefet ve kamuoyunun tepkilerine rağmen hala Türk devletiyle işbirliği sürdürerek Erdoğan rejimini silahlandırmada ısrar eden Federal Alman Hükümeti’ni genel merkez binasına astığı dev bir pankartla çağrıda bulundu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de “Karl-Liebknecht-Haus” olarak bilinen genel merkezin ön binasına asılan pankartta “Erdoğan’ın savaşına Alman desteği son bulsun- Özgürlük için” sloganı yazıldı.

Pankartta ayrıca Türk devletinin 9 Ekim’den bu yana Kuzey-Doğu Suriye’de sürdürdüğü işgal saldırısına karşı direnen Rojava’nın silah savunma gücü YPG ile dayanışmak amacıyla da dev bir YPG bayrağına yer verildi.

Federal Meclis’te 69 parlamenteri bulunan Sol Parti, işgal saldırısının başladığı günden bu yana Angela Merkel’in başbakanlığındaki Hıristiyan demokratlar-sosyal demokratlar hükümetinden Türk devletiyle siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerin askıya alınmasını talep ediyor.