Solidaires: İlerici Kürt güçleri destekliyoruz

Fransız sendika Solidaires, AKP-MHP iktidarının HDP’li belediyelere el koymasına tepki göstererek, “Kuzey Kürdistan’da mücadele eden ilerici Kürt güçleri desteklediklerini” belirtti.

Sendikal birlik Solidaires, yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye’de RT Erdoğan’ın yönetimindeki AKP-MHP hükümeti bir kez daha, kendisine göre olmayan seçim sonuçları ortaya çıktığında demokrasiyi ayaklar altına alıyor” dedi.

2016’daki darbe teşebbüsü ardından da 100’e yakın HDP’li belediyenin gasp edildiğini hatırlatan Solidaires, en son 19 Ağustos’ta Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine el konulduğunu belirtti.

Bununla birlikte 400’ü aşkın kişinin gözaltına alındığını ifade eden Solidaires, “Devletin söylemleri özellikle HDP’nin siyasi programının temellerinden biri olan eşbaşkanlık sistemini hedefliyor” dedi.

Açıklamada, “Sendikal Birlik Solidaires, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da demokrasiye saygı için mevcut durumda mücadele eden tüm Kürt ve Türk ilerici güçlerini destekliyor” denildi.

Solidares, “Başta da Kürt belediyelerin maruz kaldığı baskıda ön saflarda olan KESK üyesi Tüm Bel-Sen bünyesindeki sendikalı belediye çalışanlarını destekliyoruz” diye ekledi.

Solidaires, “Fransız devletinin iktidardaki AKP ile tüm ilişkilerini kesmeyi reddetmesi başta olmak üzere faşist sapmalarının üzerine örtmesine” tepki gösterdi.